Gilde Sint Ambrosius Haarsteeg huldigt jubilarissen.

 

toos en andre 10x15-2 400x267Zaterdag 11 januari vierde het Ambrosiusgilde haar jaarlijkse statiedag.

Een zeer feestelijke dag dit jaar omdat drie jubilarissen gehuldigd konden worden.

De dag wordt traditioneel geopend met een heilige-Mis-viering en een vendelgroet aan de gildeheer pastoor David Lebrun, geflankeerd door oud-gildeheer pastoor Nabuurs.

Kring-hoofdman Jack Goudsmits kondigde een primeur aan: in de kring Maasland viert voor het eerst een vrouwelijk Gildelid haar 40-jarig jubileum: Toos Meijer-van Eggelen.

Het Ambrosiusgilde in Haarsteeg laat al geruime tijd vrouwelijke leden toe; ook al in de tijd dat op Gildedagen nog strafpunten gegeven werden voor het meelopen in de optocht van vrouwelijke leden. Die tijd ligt achter ons en benadrukt werd dat Toos in die 40 jaar een aktieve bijdrage heeft geleverd zowel bij het schieten, organiseren van feesten en bij werkzaamheden in de kantine. Met trots nam Toos Meijer haar Kringonderscheiding uit handen van Hoofdman Jack Goudsmits in ontvangst.

Het prominente en alom gekende Gildelid André van Bokhoven was de tweede 40-jarige jubilaris. Andre is momenteel Gilde-Koning en dat is hij nu voor de tweede keer: een bewijs dat hij nog steeds met veel plezier deelneemt aan het schieten. De meeste bewondering oogst André met zijn houtsnijwerken voor ons Gilde. Prachtige beelden, beeldjes en schilden heeft hij voor ons Gilde en voor de Kerk in Haarsteeg vervaardigd.

tini verhoeven 10x15 400x267

Onze hoofdman Frans Mommersteeg had een speciaal jubileum te melden: Tini Verhoeven viert zijn 50-jarig jubileum: een niet al te vaak voorkomend feest. Tini werd zaterdag de Zilveren Bijenkorf van het Haarsteegs gilde omgehangen, een onderscheiding voor buitengewone verdiensten. Tini is al jarenlang schrijver-deken van ons Gilde, draagt een enorme kennis van de tradities van ons Gilde met zich mee, organiseert jeu de boulle aktiviteiten, is een gekend schutter en is daarnaast ook nog aktief bij het onderhoud van ons onderkomen. Een waardig en waardevol lid van ons Gilde!