Gilde Sint Ambrosius Haarsteeg huldigt jubilarissen.


Volgend op de jaarvergadering van 3 januari, vond op zaterdag 9 januari de statiedag van het Haarsteegsegilde St. Ambrosius plaats. In aanwezigheid van beschermheer Mr. S. Alberts, het voltallige bestuur en vrijwel alle leden van het Gilde opende de dag met een heilige misviering, gecelebreerd door Gilde heer pastoor Lebrun, geassisteerd door Erelid (oud-Gilde heer) pastoor Nabuurs. Tijdens de middagviering werd ruim plaats ingeruimd voor de huldiging van de diverse jubilarissen.

fried 300

Fried van Son (altijd bereid om te helpen en zeker als wij zijn tractor nodig hadden).


Jeroen van Oss (vanaf 1992 was hij vendelier en in 2008 is hij vaandrig geworden, ook was hij koning van het gilde in 1994 en in 2008). Beide leden ontvingen de onderscheiding voor hun 25 jarig lidmaatschap uit handen van de hoofdman van het gilde.

 

jeroen 300

Een afvaardiging van het kringbestuur was voor deze gelegenheid afgereisd naar de feestzaal van café De Hut. Jurgen Swinkels

(de nieuwe hoofdman Kringmaasland),

René Pullens en Ton den Teuling.

 

mari 300


De eerste onderscheiding werd uitgereikt aan Mari van Heeswijk, hij kreeg de zilveren onderscheiding voor zijn 41 jaar lidmaatschap van het gilde en kringmaasland. Mari is al vele jaren tamboer en heeft mede het vaandel ontworpen.

 

 frans 300De tweede onderscheiding werd uitgereikt aan de Hoofdman Frans Mommersteeg. Deze ontving de zilveren in goud vergulde onderscheiding van Kringmaasland voor zijn 40 jaar lidmaatschap van het gilde en Kringmaasland.

Frans heeft in 1982plaats genomen in het bestuur en werd 2e hoofdman in 1986 en Hoofdman in 2013.

Ook weet hij altijd wel weer een activiteit te verzinnen / binnen te halen om geld te verdienen voor ons gilde. Hij weet ook altijd weer de nodige mensen te activeren om dit te doen.

 

Na de uitreikingen werd het nodige genuttigd en bleek dat de hoofdman van Kringmaasland ook wel van een feestje houdt, helaas lustte hij geen soep en is hij voor het dineer afgereisd naar huis. De genodigde familieleden, alle jubilarissen en aanwezige leden lieten zich daarna de welvoorziene uitgebreide koude en warme schotels goed smaken. Na nog een goed glas bier, een frisse wijn of een heldere frisdrank, kon eenieder tevreden afscheid nemen in de vaste overtuiging een gezellig gildejaar tegemoet te gaan.