Welkom bij het Sint Ambrosius Gilde Haarsteeg

Geweer schieten op de wip

Bij het wipschieten Schiet men op wippen die op een paal van 16mtr hoog zijn gemonteerd. Wie de wip eraf schiet heeft een punt.  Wij kennen hier 2 disciplines in, opgelegd en vrije-hand. Opgelegd moet je het geweer op een steun leggen, vrije-hand schiet je zonder steun dus “los” op de schouder. Voor opgelegd hebben wij wippen van 8mm doorsnede en variërend van 2 tot 8mm hoogte.
Voor vrije-hand hebben wij wippen van 30, 50 en 70mm doorsnede.


Luchtgeweer 10 mtr.

De discipline luchtgeweer op 10 mtr banen is gestart in 1975 toen enkele leden die ook in de winter wilden schieten hiermee begonnen in ons toenmalige clubhuis Café ‘t Kanon. Tegenwoordig hebben wij een eigen luchtgeweerlokaal met 4 wedstrijdbanen en is het luchtgeweer schieten een van de activiteiten die zeer intrek is bij de jeugd. Deze activiteit beoefenen wij in de wintermaanden op woensdag avond en zondag morgen.
Onderlinge Vijf Luchtgeweer (ovlb)
Deze o.v.l.b. wedstrijden worden verschoten bij verschillende aangesloten Gilden, op vastgestelde datums schieten steeds 2 Gilden tegen elkaar in een uit of thuiswedstrijd. Dit evenement wordt elk jaar door een ander gilde georganiseerd. Deze gilde zorgt voor de puntentelling en de prijzen voor op de slotwedstrijd.
Deelnemende Gilden zijn: st. Ambrosius Haarsteeg – Onze Lieve Vrouwen Schuts Elshout – Sint Ambrosius Baardwijk – Sint Crispinus & Sint Crispinianus Besoijen en Sint Jan Baptist Kaatsheuvel.

Jeu de boules

Sinds 1995 is jeu de boules toegevoegd aan de activiteiten van ons gilde.    Bijna iedere zondagochtend wordt er onderling gespeeld op onze 4 jeu de boules banen, en regelmatig worden er jeu de boules toernooien bezocht. Sinds 2004 organiseren wij ook ons eigen jaarlijkse open Haarsteegs Jeu de Boules toernooi op Hemelvaartsdag, waar iedereen aan mee kan doen die graag een balletje gooit.